Ponferrada- Cacabelos 16 km

10 september 2014 - Ponferrada, Spanje

Gisteravond als diner een broodje gezond in de kroeg met wifi en een amstel biertje:)
Fijn om Casper even te spreken! Vandaag alweer vier weken onderweg.
Een nacht in een warme kamer met 34 stapelbedden en veel snurkers...vroeg alweer de eerste rommelaars. Om half zeven grote licht aan en inpakken maar weer.
Zeven uur buiten en met de Amerikaanse Marleen Ponferrada (weer) uitgelopen. Daarna liep ik een stuk me t een Duitse Joanna van 20 jaar. Gezellig...
Na t ontbijt verder alleen gelopen. Ik had t zwaar. Spierpijn van de bergen gister. Mijn lijf moe...wilde niet.al vroeg heet...28 graden. Na meerdere kerken en dorpjes eindelijk weer wijnranken, fruitbomen en mooiere natuur.
Ik dacht ik neem een hotel..ff recupereren zoals de Fransman zei).. maar 35 euro vond ik teveel. Dus toch maar naar de Auberge municipal.
Wat een prachtige plek. Voor 10 euro kocht ik twee bedden en heb ik zo ook een soort van eigen kamertje (zie foto)
We slapen dus in soort van hokjes naast elkaar om de kerk heen. Keurig sanitair!
Goed gedaan Sassie.
Een Nederlands echtpaar naast me die zijn op de terugweg uit Santiago  .zes weken onderweg...waar je zin in hebt...
Na de douche met voeten en zout in aspirine badje. Want de rechtervoet is nog steeds niet oke....helaas
Nu dus 13 uur. Zo lunchen en dan siesta!!!!!

1. Ans van der Ham:
    10 september 2014
    Recupereer maar een beetje, en bekijk
    nogmaals een kerk. Liefs A en P.
  2. Saskia:
    10 september 2014
    Ik slaap er nu bijna in! X
  3. Bruno:
    Lieve Sas,
    Wat ben je al ver! Het wordt nu alleen maar drukker... Door de caminotoeristen, vooral Spanjaarden die de laatste kilometers lopen en daarvoor hetzelfde verticaal krijgen als jij. Echter niet de beleving, de ontmoetingen en de ervaringen. Alhoewel dat laatste is ook niet altijd top. In mei was de sociale controle veel groter door de weinige pelgrims.
    Straks gaan we onze ervaringen en foto's delen hee.
    Een stevige knuffel en ik duim verder voor je.
    Bruun
  4. Saskia:
    10 september 2014
    Hallo Bruno dat lijkt me een leuk idee!
    T zal toch moeilijk te begrijpen zijn voor de mensen die die dit niet gelopen hebben!
    Tot later Xsas
  5. Cor van Duijn:
    10 september 2014
    Hoi Sas wat een geweldige belevenis voor je. Het zweeft tussen genieten en afzien en dat maakt het zo aantrekkelijk. Wij hebben het eerste deel tot aan Poitiers gefietst was ook al zo bijzonder. We horen graag een keer je verhaal als je terug bent.
    Groet Truus en Cor.
  6. Solange:
    Hoi Sas,

Mooi hoor zo'n eigen kamertje, lijkt bijna op een hotel!

XxxSol
  7. Saskia:
    Zo is t Sol...Helaas geen muren...wel "ALLEEN" X
  8. Irene van Wijk:
    11 september 2014
    Lieve dappere Saskia, mijn vorige reactie is niet verwerkt, zag ik. Wat ben je een kanjer, in voor-en tegenspoed! Je hebt ook alles meegemaakt onderweg wat je maar kan bedenken! ZOVEEL Indrukken, emoties, mensen, talen, lelijk en prachtig landschap, hitte en kou, lichamelijke ongemakken en bestolen worden, maar wat kan je trots zijn op jezelf! Ook al ben je vaak met anderen, je doet deze missie echt ALLEEN! Toi, toi, toi, houd vol, je gaat het redden! Wat zal je straks tijd nodig hebben om alles te verwerken! Dan volgt het grote nagenieten.............zonder gesnurk! Heerlijk voor je dat je geplaatst bent op school! Dikke zoen, Irene
  9. Irene van Wijk:
  10. Saskia:
    11 september 2014
    Hi Irene heb er wel een antoord op geschreven
    Maar dat kan ik ook niet terugvinden
    Alles op mobiel is gepiel..
    Bedankt voor je lieve stimulerende woorden! Xsas
  11. Gertie alders:
    11 september 2014
    Hoi Saskia, was vandaag op school en miste je. Ik hoorde van Miranda dat je aan het wandelen was. Nou ja wandelen, buffelen. Dapper van je. Ik wens je een hele mooie wandeling en dat je herboren terug komt.
    Liefs, gertie
  12. Saskia:
    11 september 2014
    Hi Gertie wat leuk. Jij weer terug van vakanties?
    Jij kan dit ook gaan doen. Alle tijd rustig aan is heel bijzonder
    Liefs en groetjes Saskia
  13. Gertie alders:
    11 september 2014
    Saskia, dit kan ik echt niet. Tijd is geen probleem. na 5 uur wandelen ben ik al kapot. Ik fiets liever. Kost me minder energie. Maar m'n petje af. Wat een avontuur. Ben inderdaad weggeweest en heb geluierd. Was best een heftig jaar. Heb het prima naar m'n zin zo. Ik kom nu eindelijk aan lezen toe. Denk nog wel vaak aan jullie. Zal wel slijten. Fijn dat je mag blijven.
    Het allerbeste en ik blijf je volgen, daar heb ik nu tijd voor. Zit je lekker in net zomnetje nu?
    Gertie
  14. Saskia:
    Dankje Gertie
    Ps in de zon is nu nog te heet! X