SD de la calzada - Beldorado 28 km

26 augustus 2014 - Belorado, Spanje

Gisteravond heb ik dus getrakteerd op een pelgrimsdiner.
Joke ging eerst nog de Kerk daar in  (die met het verhaal  van de kippen) dus uiteindelijk 20 u aan tafel
Onze Franse slaapkamergenoot van  72 zat naast ons te eten en schonk ons een fles wijn die we later samen opdronken
Bij ons kwam een Belgisch stel aan tafel die op de fiets uit Hamme waren gekomen. Lucq vd Broek en Rita de Vis . (ZIE FOTO) Dit speciaal voor Jeroen (zoon van Toos) die ook in Hamme woont.....Website: www.klimopdefiets.nl (voor renate ev volgend jaar)
Dit was natuurlijk een heel leuk toeval moment voor Toos vooral omdat we gister even met hem op de sms hadden gezeten over t blog.
Toos wil bij deze effe iedereen die ons zo trouw vogt knuffels en groetjes doen!!!!!
Toos at heerlinke lamskoteletjes mijn patat dreef bijna weg met de patat. Verder alles best en gezellig.
22 u binnen zijn...slapen.
Heerlijk geslapen.Best tot nu zonder doppen. Rond vijf u begon t gerommel op de gang. 6u licht aan. Na een bakkie uit de automaat zonder ontbijt op pad 6.45 u! Nog donker...
Half negen koffie en vers broodje kaas in Granon. Heerlijk dan...
Het was bij vertrek al warm maar door stevige wind tegen gevoelstemperatuur beter voor mij. Joke had last vd wind. Toos liep als een speer voorop....eigen tempo..helemaal goed
Onderweg kwamen we allemaal bekenden tegen dat is zooo leuk. Oa twee Spaanse dames Lourdes en L...? die om 11 u al aan een biertje zaten in Redicilla del Camino (foto)
12 u lunch met groepje bij kerk in Viloria de Rioja.
Daarna pittig laatste stuk naar Belorado. Hete voeten. Tegenwind. Saaie weg.....glooiend ..stoppels vd tarwe..veel strobalen. Vaak langs snelweg.
Het leuke was dat er veel kleine dorpjes waren om de 3 a 4 km...
Hier om 15 u aangekomen. Eerste slaapplaats 1oo bedden. We liggen op slaapzaal met zes stapelbedden. Weer 5 euro per nacht. Pelgrimsmenu 10. En supermarktje voor morgen vroeg. Supergoed!!! Alledrie onder in stapelbed. Naast elkaar. ...aangewezen plaatsen.
Eerst een biertje. Joke blij dat ze zat. Voor t eerst ook blij er te zijn.
Kregen hapje aangeboden van de psychologe en Frank voor erbij. Mmm
Wasje hangt weer. Waait nog hard. Lijkt of er regen komt.
Feest in deze stad kijken of we verder komen dan deze plek
Later meer...

1. Annemarie:
    26 augustus 2014
    je maakt mooie lands happen! En bij thuiskomst een behouden baan, gefeliciteerd! maar nog even niet aan denken, gareel en gezelligheid komen vanzelf weerom, nu sta jijzelf voor jezelf op numero uno!
    Henk en ik zitten al twee weken in de regen op een Brabantse camping en geven het op.....gaan overmorgen terug naar ons droge, warme pakhuis. dag, dag Annemarie
  2. Solange:
    Hoi Sas,
    Wat is Spanje een prachtig land!
    Het klinkt heel erg gezellig met bekenden en onbekenden om je heen.
    Wees blij met de wind, hier was het vandaag 37 graden in de schaduw en weinig wind.

Xxx
  3. Saskia:
    26 augustus 2014
    Ha Annemarie wat jammer voor jullie!
    Maar wel veel mooi weer al geweest xx
  4. Saskia:
    26 augustus 2014
    Vond de wind zelf niet erg!
    Wat heet joh
    Hoe heet zo een Spaanse wind???? X
  5. Ans van der Ham:
    26 augustus 2014
    Zijn een paar dagen in Drente, fam. bezoeken en goed onderkomen. Niet te vergelijken met jouw slaapplekken, vermoed ik!
    Weer goed gelukt vandaag, geen klachten over blaren?
    Slaap lekker alle drie naast elkaar en tot morgen! Liefs Pa en Ma
  6. Saskia:
    Hi mam zit je net te appen. Ff bellen? Xxx
  7. Hanny:
    26 augustus 2014
    Saskia gefeliciteerd met je baanbehoud! Fijn om digitaal mee te lopen en ik krijg er geen blaren van...mam goed om te zien dat je niet voor niets de stokken meegenomen hebt, jullie zien er alledrie goed uit op de foto's.
  8. Agnes V:
    26 augustus 2014
    Dag vrouwen, wat een afstanden leggen jullie per dag af! Erg leuk om t verhaal te volgen en mooie foto' s. Joke, het gaat je goed af begrijp ik. Trouwens laatst las ik: blaren zijn een geschenk van God voor de pelgrim. Lieve groet, Joop en Agnes